Izuzetno kremast i ukusan kolač, koji se topi u ustima...
Za koru:
4 jaja
5 kašika šećera
2 kašike ulja
2 kašike mlake vode
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
pola kesice praška za pecivo
Za krem:
6 dl mleka
2 jaja
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od čokolade
2 kašike kakaoa
3 kašike gustina
1 vanilin šećera
2 štangle čokolade za kuvanje
125 gr margarina
Još:
džema od višanja ili po želji
1 kesica krem šlaga od čokolade
PRIPREMA:
Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte vodu i ulje, mutite još minut pa lagano umešajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Pecite koru u pravougaonom plehu srednje veličine (na dno pleha stavite pek papir) na 180 st. oko 15 minuta.
U poseban sud stavite jaja, šećer i vanilu i lagano umutite pa dodajte puding, kakao, gustin i mleko i sve zajedno dobro sjedinite da nema grudvica. Stavite sud na vatru i kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Na kraju dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin. Sve zajedno umutite mikserom i ostavite pokriven streč folijom da se ohladi.
Na odgovarajuću tacnu stavite koru pa je premažite džemom, preko njega stavite krem i preko krema šlag koji ste pripremili po uputstvu na ambalaži.
Ostavite kolač da se dobro ohladi i stegne pa ga secite na kocke i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар