POTREBNO JE:
Za koru:
10 belanaca
9 kašike šećera
300 gr sitno izblendiranih ili
samlevenih oraha
3 kašike brašna
Za glazuru od šećera:
15 kašika šećera
Za čokoiadnu glazuzu:
150 gr čokolade za kuvanje
Za žuti krem:
1o žumanaca
10 kašika šećera
250 gr putera ili margarina
5 kašika prah šećera
1 kesica vanile
PRIPREMA:
Mikserom umutite belanca u sneg pa dodajte kašiku po kašiku šećera. Kada šam postane gust i sjajan dodajte mešavinu oraha i brašna, špatulom pažljivo izmešajte pa izručite u najveći pravougaoni pleh od rerne koji ste prekrili pek papirom, izravnjajte i stavite u zagrejanu rernu na 180 st. da se peče oko 15-20 min. Ohlađenu koru presecite horizontalno dva puta, tako da dobijete 3 kore.
U manji sud otopite šećer na laganoj vatri pa ga prelijte preko svake kore (ovo morate da radite brzo jer se karamel brzo steže).
Posebno otopite čokoladu na pari i prelijte je preko karamela.
Za žuti krem, u odgovarajući sud stavite žumanca i šećer i umutite penasto a zatim sud stavite u veći sud sa vodom i kuvajte krem na pari uz neprestano mešanje sve dok se ne zgusne. Zatim sklonite krem i ostavite da s ohladi. Posebno umutite puter ili margarin sa prah šećerom i vanilom pa ga postepeno dodajte u krem, neprestano muteći mikserom. Krem podelite na tri dela.
Filovanje: I kora - krem - II kora - krem - III kora - krem.
Tortu premažite kremom i sa strane i dekorišite je po želji.
Нема коментара:
Постави коментар