субота, 1. јун 2024.

Pita sa mesom

    Da budem iskrena, više volim pitu, gibanicu ili burek sa sirom ali s'vremena na vreme napravim i pitu sa mesom. Pripremljena na ovaj način je zaista jednostavna a tako ukusna i sočna...
POTREBNO JE: 
500 gr gotovih kora
300 gr mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
po ukusu soli i mlevenog bibera
1,5 dl kisele vode
1 dl ulja
1 kašičica praška za pecivo
1 jaje
PRIPREMA: 
    Na malo ulja prodinstajte sitno seckan crni luk pa dodajte mleveno meso i uz mešanje pržite desetak minuta (po potrebi dodajte malo vode). Posolite i pobiberite pa sklonite sa vatre.
U manju posudu pomešajte kiselu vodu, ulje i prašak za pecivo.
Uljem podmažite pravougaoni ili četvrtast pleh pa stavite jednu koru, poprskajte je tečnom mešavinom pa stavite dve kore skupljene u obliku harmonike. Poprskajte ih mešavinom pa rasporedite deo fila. 
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Na vrhu stavite dve kore pa pitu isecite na željene kocke. U ostatak tečne mešavine dodajte jaje i sve zajedno izmutite žicom.
Ovim prelijte pitu i ostavite pokrivenu da stoji desetak minuta a zatim je pecite u rerni zagrejanoj na 200 st. Nakon 5 minuta smanjite na 180 st i pecite dok ne porumeni.
Poslužite je toplu.





Нема коментара:

Постави коментар