понедељак, 22. септембар 2025.

Brza čoko krem torta sa keksom

    Ova preukusna kremasta torta nije velika ali, ukoliko želite veću, vi udvostručite namirnice.
Ja sam za ovu tortu koristila trećinu pakovanja Dr.Oetker proizvoda jer sam drugu polovinu pakovanja koristila za ovu tortu kao i polovinu kesice C šlag krema a drugu polovinu za https://zorinirecepti.blogspot.com/2025/09/coko-krem-torta.html tortu...
POTREBNO JE: 
Podloga: 
150 gr mlevene plazme ili petit keksa
1 dl mleka
3 kašike prah šećera
70 gr margarina
Premaz: 
5 kašika marmelade od šipka 
ili od kajsija
Krem: 
trećinu pakovanja Dr.Oetker fila za tortu 
sa ukusom čokolade
pola kesice (od 180 gr) C šlag krema sa ukusom čokolade 
PRIPREMA: 
    U posudu stavite mleveni keks, pa dodajte prah šećer, mleko i otopljeni margarin. Sve dobro sjedinite i kada dobijete kompaktnu smesu stavite je na pravougaonu tacnu i dobro izravnjajte.
Podlogu ravnomerno premažite marmeladom.
Zasebno umutite trećinu pakovanja Dr.Oetker fila za tortu po uputstvu na ambalaži. 
Posebno umutite pola kesice C krem šlaga sa ukusom čokolade po uputstvu na ambalaži pa ga dodajte u predhodni fil. Sve zajedno lagano mutite minut-dva pa time premažite podlogu.
Odozgo možete narendati čokoladu po želji i ukusu.
Ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru pa je poslužite.





Нема коментара:

Постави коментар