петак, 26. септембар 2025.

Pečene i pasterizovane paprike

 Ovako pripremljene paprike su izuzetno ukusne, slatko kisele i verujem da će vam se dopasti ukoliko ih i vi spremite za zimu...

POTREBNO JE: 
po potrebi tegle od cca 700 gr
po potrebi crvenih mesnatih paprika
na svaku teglu po:
2 kašičice šećera
2 kašičice soli
2 kašike sirćeta
po 1 čen belog luka
po želji bibera u zrnu,
lista celera ili peršuna
PRIPREMA: 
    Paprike operite ili obrišite vlažnom krpom pa im odstarnite drške i semenke. Zatim ih stavite u rernu i pecite tek toliko da malo omekšaju. Izvadite ih i stavite u sud  i prekrijte da malo omekšaju a zatim i redjajte u dobro oprane tegle. Izmedju stavite po čen isečenog belog luka, bibera u zrnu i lista celera ili peršuna. U svaku teglu dodajte šećer, so i sirće a zatim nalijte vo9dom do vrha. Dobro zatvorite tegle pa ih pasterizujte u loncu sa vodom oko 10 min. Nakon toga ih izvadite iz lonca, ušuškajte i ostavite tako dok se ne ohlade a zatim odnesite u ostavu.

Нема коментара:

Постави коментар