Pripremite ove jednostavne filete paprika za zimu i uživaćete u njihovom ukusu...
POTREBNO JE:
po potrebi tegle
po potrebi crvenih ili roze
mesnatih paprika
po 2 ravne kašičice šećera na svaku teglu
po 2 kašičice soli na svaku teglu
po 3 kašike sirćeta na svaku teglu
po nekoliko zrna bibera na svaku teglu
po želji lista lovora
PRIPREMA:
Paprike dobro operite, očistite od drški i semena i presecite ih na dva-tri dela uzduž (zavisno od veličine paprika). Redjajte ih u dobro oprane tegle, izmedju stavite lovorov list i u svaku teglu dodajte so, šećer, sirće i biber u zrnu.
Nalijte ih vodom do vrha, dobro ih zatvorite čistim original poklopcima, stavite u dublju posudu na čije ste dno stavili krpu i sud nalijte vodom do grla tegli.
Zagrevajte ih, najpre na laganoj vatri a onda pojačajte i kuvajte oko desetak minuta.
Možete ih nakon toga odmah izvaditi iz vode i "ušuškati" dok se ne ohlade ili ih ostaviti u sud dok se voda ne ohladi.
Hladne smestite u ostavu.
Нема коментара:
Постави коментар