Ukoliko volite ljuto, evo jedne ukusne salate koja će upotpuniti vašu slanu zimnicu...
POTREBNO JE:
1 kg šargarepe
1,5 kg crvene paprike
oko 300 gr ljutih papričica
(zavisi od ljutine)
nekoliko čena belog luka
po želji seckanog peršuna
nekoliko zrna bibera
70 ml sirćeta
2 ravne kašike soli
1 kašika šećera
1 dl ulja
PRIPREMA:
Obarite šargarepu ali nemojte previše da omekša. Kada se prohladi sitno je iseckajte. Papriku ispecite, ohladite pa je očistite a zatim iseckajte. Ljute papričice ispecite tek toliko da omekšaju pa i njih iseckajte.Beli luk očistite i iseckajte.
Svo povrće stavite u odgovarajući sud pa dodajte so, šećer, sirće, ulje, biber u zrnu i seckan peršun. Sve dobro izmešajte pa ostavite pokriveno da odstoji najmanje 3 sata.
Nakon toga punite tegle koje ste predhodno dobro oprali i sterilisali, zatvorite original poklopcima i pasterizujte oko 50 min. na 90 st.
Hladne tegle premestite u ostavu sa ostalom zimnicom.

Нема коментара:
Постави коментар