петак, 26. новембар 2010.

POVRĆE U RERNI



   Verujem da nam se svima desi da nemamo puno vremena za spremanje ručka, pa evo vam ideje za jedan brz i zdrav obrok. Ja u takvim situacijama kupim zamrznuto povrće za đuveč ( ukoliko ga nemam u frizu), prospem u vatrostalnu posudu, dodam još karfiola, crnog i belog luka, lovorovog lista , soli, bibera, biljnog začina, zalijem malo uljem i odozgo poređam neko parče mesa (svinjskog ili pilećeg ili neku kobasicu ili pak neku šnitu suve slaninice), što god imate u frižideru. Poklopim vatrostalnom posudom ili folijom i gurnem u rernu. Ispeče se za pola sata a za to vreme skuvam supu iz kesice i ručak je gotov.

4 коментара:

  1. Brzo i efikasno a tako se mogu i naterati oni koji ne vole povrće da ponešto pojedu. Ja nekad dodam i malo belog vina u miks (ako je za odrasle)!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična ideja, hvala ti Zoko!

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicno. Probaj sve to isto napraviti i zaciniti nerafinisanim maslinovim uljem i soja tamari sosom (kupuje se u prodavnicama zdrave hrane). Mislim da ce ti se ukus svideti, a svakako je jos zdravije. Pa mi javi kako ti se svidja ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Zdravo jelo, brzo i lako se spremi. Vec sam isprobala, uz casu dobrog vina jos je bolje.Hvala ti Zoko.

    ОдговориИзбриши