Ove lazanje sam pravila više puta, zaista su predivne, verujte da prvi put kada sam ih pravila, a bilo je to pre više od godinu dana, ispale su mi mnogo bolje, nego recimo ove, ali mi ne zamerite, i meni, uostalom kao i svima vama, ne ide uvek sve od ruke. Ali ukus ostaje uvek isti, on se ne menja.
Potrebni sastojci:
1. 500 g testa za lazanje
2. 300 g šargarepe
3. 400-500 g mešanog ml. mesa
4. 300 g crnog luka
5. 200 g rendanog kačkavalja
6. 1 dl crnog vina
7. 3 kašike paradajz pirea
8. 2 lista lorbera, 5 zrna bibera,
9. veza lista peršuna
10. 3 čena belog luka
11. začini ( bosiljak, origano, ljuta al.paprika, so, ml.biber i začin C
12. ulje
Bešamel sos:
1. 50 g margarina
2. 7 dl mleka
3. brašno da se dobije potrebna gustina
4. čaša kisele pavlake
5. morsko orašče
Priprema:
Luk i šargarepu izrendati i staviti u pola dl. ulja, preliti mlakom vodom da ogrezne i kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre.
Posebno na ulju propržite ml. meso pa ga dodati povrću, vratite na šporet, naliti vino, dodajte ostale sastojke i sve dinstajte na laganoj vatri oko pola sata. Sos treba da bude gust.
Napravite bešamel sos. Lazanje skuvajte prema uputstvu na kesi.
Podmažite veći dublji sud pa sipajte pola bešamel sosa, zatim celu površinu prekrijte testom lazanje, zatim bolonjez sosom pa ostatkom bešamel sosa, preko koga se pospe kačkavalj. Pospite origanom i pecite pola sata na 250 stepeni.
Lazanje secite na velike kocke i služite tople, mada su dobre i hladne.
Potrebni sastojci:
1. 500 g testa za lazanje
2. 300 g šargarepe
3. 400-500 g mešanog ml. mesa
4. 300 g crnog luka
5. 200 g rendanog kačkavalja
6. 1 dl crnog vina
7. 3 kašike paradajz pirea
8. 2 lista lorbera, 5 zrna bibera,
9. veza lista peršuna
10. 3 čena belog luka
11. začini ( bosiljak, origano, ljuta al.paprika, so, ml.biber i začin C
12. ulje
Bešamel sos:
1. 50 g margarina
2. 7 dl mleka
3. brašno da se dobije potrebna gustina
4. čaša kisele pavlake
5. morsko orašče
Priprema:
Luk i šargarepu izrendati i staviti u pola dl. ulja, preliti mlakom vodom da ogrezne i kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre.
Posebno na ulju propržite ml. meso pa ga dodati povrću, vratite na šporet, naliti vino, dodajte ostale sastojke i sve dinstajte na laganoj vatri oko pola sata. Sos treba da bude gust.
Napravite bešamel sos. Lazanje skuvajte prema uputstvu na kesi.
Podmažite veći dublji sud pa sipajte pola bešamel sosa, zatim celu površinu prekrijte testom lazanje, zatim bolonjez sosom pa ostatkom bešamel sosa, preko koga se pospe kačkavalj. Pospite origanom i pecite pola sata na 250 stepeni.
I ja koristim ovaj recept sa vinom i šargarepomu filu i znam da je odličan, samo što koristim više slojeva testa. Uvek istu recept, kao tradicija na mom stolu a mislim da sam ga prepisala iz TV emisije Voki Kostića. Odlično. Ja je i zamrznem pa onda duže uživamo!
ОдговориИзбришиU pravu si Jelena, i ja sam prošli put stavila dva reda kora za lazanje i bilo je deblje parče i ubuduće ću tako raditi, ali nisam znala da može da se zamrzne, kako? pečeno ili nepečeno?
ОдговориИзбришиodlične su, ja jako volim lazanje i isprobala sam stvarno razne varijante pa i ovakvu kao što je tvoja
ОдговориИзбришиe sad vidim tvoje pitanje, smrznuti se može pećeno ili polupećeno.
ОдговориИзбришиU posudi zatvoreno i još upakirano u foliju.
Kad omrzavaš staviš da se na sobni temperaturi odmrzen i onda još zapečeš