понедељак, 29. новембар 2010.

MAK ŠTAPIĆI

     Desi mi se da mi ostane nešto u kuhinji što nisam upotrebila za ono što sam planirala, pa onda iskoristim za nešto drugo. U pitanju je ovog puta bio mak, pa sam u pokušaju da dobijem nešto, probala neku kombinaciju i dobila ovo:
     Potrebni sastojci:
     1. 3 jaja
     2. 100 g šećera
     3. oko 100 g ml. oraha
     4. oko 100 g ml. keksa
     5. 100 g maka
     6. 100 g brašna i
     7. 1 ceo limun
      Priprema:
      Penasto umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i kada se dobro umuti, umešajte orahe, keks, mak, brašno i sok i koru od limuna. Stavite da se peče u rerni oko pola sata na 180 stepeni. Meni su ispali tvrdi, baš onako hrskavi i dobri za grickanje.

2 коментара:

  1. Najbolje stvari ispadnu baš u ovim situacijama kada moramo biti kreativni!

    ОдговориИзбриши
  2. Ne volim mak, ali znam osobe kojima bi se ovo svidjelo:)
    Što se dunja tiče, ne obožavam ih baš nešto posebno, ali budući da ih imam, često ih trpam u kolače. Zadnja 3 mjeseca sam skoro svaki tjedan radila savijaču od dunja (s kupovnim vučenim korama), a radila sam i "kremaste" kolače/torte. Od dunja najčešće radim kolače koje inače radim od jabuka, ali i neki drugi recepti za "voćne kolače" mogu se primijeniti na dunje.
    Ove godine radila sam i tzv. sir od dunja, ali teško sam se odlučila na izradu toga, budući da ga ne volim, ali moja mama ga obožava, pa eto, da udovoljim mami:)

    ОдговориИзбриши