уторак, 17. мај 2011.

Piletina sa spanaćem zapečena u rerni

          Obzirom da se u mojoj kući najčešće jede piletina, želela sam da isprobam nešto novo, jednostavno, brzo i ukusno, pa sam izmislila ovo jelo, koje ne traži puno namirnica a ni truda.
Potrebno je:
bataci, karabataci, belo pileće meso (što god imate ili volite)
spanać (oko pola kg)
1 kisela pavlaka
2 jaja
oko 100 g kačkavalja ili feta sira
2-3 čena belog luka
so, biber, suvi začin (po ukusu)
malo ulja
Priprema:
          Piletinu začinite suvim začinom i biberom i kratko propržite na malo ulja. Očišćen i opran spanać na kratko prelijte vrelom posoljenom vodom. Na dnu vatrostalne posude stavite polovinu spanaća,  pa preko spanaća poređajte piletinu. Pokrijte piletinu ostatkom spanaća i pospite seckanim belim lukom. Posebno umutite jaja sa pavlakom i prelijte preko spanaća. Odozgo narendajte kačkavalj ili feta sir. Poklopite posudu originalni poklopcem od te posude ili alu folijom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite oko 30 minuta, potom još desetak minuta otklopljeno, da se zapeče.

9 коментара:

  1. Анониман17 мај, 2011

    a znas kako.Ovakva jela su uvek najukusnija.Sastojci koje volimo da jedemo a ti si bas lepo iskombinovala;)

    ОдговориИзбриши
  2. Zoro to ti nesto jako dobro izgleda, super je. Pozdrav....

    ОдговориИзбриши
  3. jako fino jelo, sa sastojcima koje volim. I sviđa mi se kada je sve ovako zajedno, fino zapečeno !

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман01 јун, 2011

    Zoko,baš mi se dopada ovaj recept. Moram ga isprobati, jer je piletina glavna na našoj trpezi! Španat baš i nije, pa bi bilo zgodno "podmetnuti" ga u jelo! :)

    ОдговориИзбриши
  5. :)jako lep recept,hvala.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман16 јун, 2013

    Fenomenalan je. Hvala puno na ovako brzom i jednostavnom receptu. Veoma ukusno i lagano...ja sam na sve ovo dodao i pecurke. Jos jednom hvala puno!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i tebi i drago mi je da si isprobao ovo brzinsko jelo i da ti se dopada. Dobra ideja je što si dodao i pečurke, verujem da je na taj način jelo još više obogaćeno. Ja sam uvek za modifikaciju recepta...

      Избриши
  7. Одговори
    1. Hvala draga na isprobavanju mog recepta... drago mi je da ti se dopada. Pozdrav iz Požarevca!

      Избриши