Obzirom da se u mojoj kući najčešće jede piletina, želela sam da isprobam nešto novo, jednostavno, brzo i ukusno, pa sam izmislila ovo jelo, koje ne traži puno namirnica a ni truda.
Potrebno je:
bataci, karabataci, belo pileće meso (što god imate ili volite)
spanać (oko pola kg)
1 kisela pavlaka
2 jaja
oko 100 g kačkavalja ili feta sira
2-3 čena belog luka
so, biber, suvi začin (po ukusu)
malo ulja
Priprema:
Piletinu začinite suvim začinom i biberom i kratko propržite na malo ulja. Očišćen i opran spanać na kratko prelijte vrelom posoljenom vodom. Na dnu vatrostalne posude stavite polovinu spanaća, pa preko spanaća poređajte piletinu. Pokrijte piletinu ostatkom spanaća i pospite seckanim belim lukom. Posebno umutite jaja sa pavlakom i prelijte preko spanaća. Odozgo narendajte kačkavalj ili feta sir. Poklopite posudu originalni poklopcem od te posude ili alu folijom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite oko 30 minuta, potom još desetak minuta otklopljeno, da se zapeče.
Potrebno je:
bataci, karabataci, belo pileće meso (što god imate ili volite)
spanać (oko pola kg)
1 kisela pavlaka
2 jaja
oko 100 g kačkavalja ili feta sira
2-3 čena belog luka
so, biber, suvi začin (po ukusu)
malo ulja
Priprema:
Piletinu začinite suvim začinom i biberom i kratko propržite na malo ulja. Očišćen i opran spanać na kratko prelijte vrelom posoljenom vodom. Na dnu vatrostalne posude stavite polovinu spanaća, pa preko spanaća poređajte piletinu. Pokrijte piletinu ostatkom spanaća i pospite seckanim belim lukom. Posebno umutite jaja sa pavlakom i prelijte preko spanaća. Odozgo narendajte kačkavalj ili feta sir. Poklopite posudu originalni poklopcem od te posude ili alu folijom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite oko 30 minuta, potom još desetak minuta otklopljeno, da se zapeče.
a znas kako.Ovakva jela su uvek najukusnija.Sastojci koje volimo da jedemo a ti si bas lepo iskombinovala;)
ОдговориИзбришиZoro to ti nesto jako dobro izgleda, super je. Pozdrav....
ОдговориИзбришиjako fino jelo, sa sastojcima koje volim. I sviđa mi se kada je sve ovako zajedno, fino zapečeno !
ОдговориИзбришиZoko,baš mi se dopada ovaj recept. Moram ga isprobati, jer je piletina glavna na našoj trpezi! Španat baš i nije, pa bi bilo zgodno "podmetnuti" ga u jelo! :)
ОдговориИзбриши:)jako lep recept,hvala.
ОдговориИзбришиFenomenalan je. Hvala puno na ovako brzom i jednostavnom receptu. Veoma ukusno i lagano...ja sam na sve ovo dodao i pecurke. Jos jednom hvala puno!!!
ОдговориИзбришиHvala i tebi i drago mi je da si isprobao ovo brzinsko jelo i da ti se dopada. Dobra ideja je što si dodao i pečurke, verujem da je na taj način jelo još više obogaćeno. Ja sam uvek za modifikaciju recepta...
ИзбришиUpravo spremila. Odlično :)
ОдговориИзбришиHvala draga na isprobavanju mog recepta... drago mi je da ti se dopada. Pozdrav iz Požarevca!
Избриши