петак, 11. април 2014.

Čokoladna krem torta sa bananama

      Od trenutno postojećih namirnica u mojoj kuhinji, improvizovala sam recept i dobila ovu ukusnu tortu.
POTEREBNO JE:
ZA KORU
5 jaja
150 gr šećera
3 kašike kakaoa
1 pr. za pecivo
50 ml ulja
2 kašike tople vode
ZA KREM:
0,7 dl mleka
2 žumanca
2  pudinga od vanile
5 kašike šećera
1/2 pakle margarina
I JOŠ
3-4 banane
2 belanca
8 kašike šećera
PRIPREMA:
             Mikserom umutite žumanca sa šećerom pa dodajte vodu (mutite oko 5 min.), dodajte ulje, a zatim  i kakao i pecivo. Na kraju lagano umešajte i sneg od umućenih belanaca. Izlijte masu u pravougaoni pleh koji ste prekrili papirom za pečenje i pecite je oko 15 min. na 180 st. Prohlađenu koru isecite uzduž na 3 dela.
             U manji sud umutite 2 žumanca, dodajte puding i sa malo mleka sve dobro sjedinite. U drugi sud stavite ostatak mleka sa šećerom da provri pa zakuvajte pripremljenu smesu. Kada dobije potrebnu gustinu sklonite i u prohlađeno dodajte margarin. Sve dobro umutite mikserom.
             Stavite jednu koru na odgovarajuću tacnu za tortu pa je premažite polovinom krema. Preko krema poređajte polovinu banana isečenih na kolutove. Preko banana stavite drugu koru pa preko ostatak krema i preko krema ostatak banana. Stavite i treću koru. Pažljivo pritisnite tortu.
             Tortu premažite ulupanim šamom od belanca uz dodatak ušpinovanog šećera.
              PS. umesto šama, možete tortu ukrasiti i umućenim šlagom iz kesice.


2 коментара: