Svi znamo koliko je kopriva zdrava a posebno za one malokrvne osobe i kojima manjka gvožđe u krvi. Evo jedne brze i ukusne čorbe koja će ojačati vaš organizam...
POTREBNO JE:
(za 2 tanjira)
oko 300 gr.mladih kopriva
2-3 mlada bela luka
2-3mlada crna luka
po ukusu so, ml.biber
1 kašičica aleve paprike (po želji i ljute tucane paprike)
peršunov list
3-4 kašike ulja
po želji kisele pavlake
PRIPREMA:
Koprive oprati u nekoliko voda pa ih preliti vrelom vodom i ostaviti nekoliko minuta da odstoje.
Na ulju kratko propržite seckan crni i beli luk pa dodajte proceđene i iseckane koprive. Pržite sve nekoliko minuta pa posolite, pobiberite, dodajte al. papriku i seckan peršun. Ukoliko sva voda ispari, dodajte je, ali samo malo, kako bi čorba bila gustine kao na slici. Ukupno vreme za dinstanje je oko 10-15 minuta.
Prilikom služenja po želji umešajte kiselu pavlaku.
POTREBNO JE:
(za 2 tanjira)
oko 300 gr.mladih kopriva
2-3 mlada bela luka
2-3mlada crna luka
po ukusu so, ml.biber
1 kašičica aleve paprike (po želji i ljute tucane paprike)
peršunov list
3-4 kašike ulja
po želji kisele pavlake
PRIPREMA:
Koprive oprati u nekoliko voda pa ih preliti vrelom vodom i ostaviti nekoliko minuta da odstoje.
Na ulju kratko propržite seckan crni i beli luk pa dodajte proceđene i iseckane koprive. Pržite sve nekoliko minuta pa posolite, pobiberite, dodajte al. papriku i seckan peršun. Ukoliko sva voda ispari, dodajte je, ali samo malo, kako bi čorba bila gustine kao na slici. Ukupno vreme za dinstanje je oko 10-15 minuta.
Prilikom služenja po želji umešajte kiselu pavlaku.
Jedva čekam da izrastu, ovde su tek počele da izlaze. Prijatno!!
ОдговориИзбришиZorice, kod nas će još malo pa biti stare za branje. Ovo su još vrhovi koje mi je muž nabrao na svom ograđenom placu...ja sam sve sama pojela, muž i sin ne vole...
Избриши