среда, 11. март 2015.

KREMASTA TORTA SA JAFA KEKSOM

            Evo još jednog improvizovanog recepta koji može poslužiti za tortu ili kolač. Preporučujem ga svima a posebno onima koji vole nešto lagano i kremasto...
 POTREBNO JE:
Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
Za krem:
7 dl mleka
5 žumanaca
10 kašike šećera
1 puding od vanile
5 kašike brašna
1 vanilin šećera
3 štangle čokolade za kuvanje
oko 50 gr čokoladnih pahuljica (ili 3-4 krem bananica)
oko 200 g jaffa keksa
I još:
šlag pena
PRIPREMA:
           Za koru mikserom umutite belanca sa šećerom, dodajte brašno i prašak za pecivo i lagano izmešajte. Smesu izlijte u okrugli ili pravougaoni pleh, obložen papirom za pečenje, pa pecite na 200 C oko 30 minuta. Pečenu koru odvojite od papira, pa prelijte sa 1 dl vrućeg mleka kome ste dodali vanilin šećer.                      Za krem umutite žumanca, puding od vanile i brašno pa zakuvajte u ostatak provrelog mleka kome ste dodali šećer i vanilu. Kuvajte dok krem ne dobije potrebnu gustinu pa sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Čokoladu i jaffa keks narendajte ili što sitnije iseckajte. Dodajte u potpuno hladan krem, pa sve dobro sjedinite. Na kraju ubacite i čok. pahuljice i sve lagano izmešajte.
          Na odgovarajuću tacnu stavite koru, premažite je filom i ostavite u frižider da se dobro stegne. Na kraju tortu (kolač) ukrasite umućenim šlagom.
                                        
                                          

Нема коментара:

Постави коментар