недеља, 15. март 2015.

Torta sa jagodama

           Imam jagode u zamrzivaču i iskoristila sam ih za ovu moju improvizovanu tortu. Jednostavna je, lagana i ukoliko volite takve torte, od srca vam je preporučujem...
 POTREBNO JE:
Za koru: 
5 jaja
6 kašike šećera
3 kašike brašna
3 kašike gustina
3 kašike kakaoa
1 pecivo
3 kašike ulja
4 kašike mlake vode
Za fil od jagoda:
oko 300 gr jagoda
7 kašike šećera
1 puding od jagoda
1/2 l vode
Za žuti fil:
1 puding od vanile
5 dl mleka
oko 50 gr margarina
I još:
šlag
PRIPREMA:
          Umutite šam od belanaca, dodajte šećer a zatim postepeno 1 po 1 žumance. Kada se šećer rastopi, lagano dodajte brašno, pecivo, kakao i gustin. Sve izmešajte i na kraju dodajte ulje i mlaku vodu.  Pecite u najveći pleh od šporeta (na koji ste stavili papir za pečenj), oko pola sata. na 180 stepeni. Pečenu koru izvadite, ohladite i presecite po širini na tri jednaka dela.
          Dok se kora peče, stavite jagode u vodu, dodajte šećer i kuvajte ih nekoliko minuta. Nakon toga ih izvadite i u vodu zakuvajte puding od jagoda. Vratite jagode, prokuvajte još 2-3 minuta i sklonite sa vatre.
          Za žuti fil skuvajte puding na uobičajen način i u mlak dodajte margarin. Ostavite da se ohladi.
         Na užu a dužu tacnu stavite jednu koru pa je premažite polovinom fila od jagoda, preko stavite drugu koru pa je premažite žutim filom, stavite i treću koru pa je premažite ostatkom fila od jagoda.
Ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne. Nakon toga tortu ukrasite umućenim šlagom.



Нема коментара:

Постави коментар