Šampinjone možete pripremati na razne načine a ja sam ih ovom prilikom ovako spremila...
POTREBNO JE:
1/2 kg krupnih šampinjona
100 gr suve slanine
1 manja glavica crnog luka (može i praziluk)
oko 100 gr kačkavalja
po ukusu ml. bibera, suvog začina, soli
2-3 kašike ulja
oko 1/2 čaše kisele pavlake
Dobro operite šampinjone, odvojite im kapice od drški i poređajte u posudu za pečenje.
POTREBNO JE:
1/2 kg krupnih šampinjona
100 gr suve slanine
1 manja glavica crnog luka (može i praziluk)
oko 100 gr kačkavalja
po ukusu ml. bibera, suvog začina, soli
2-3 kašike ulja
oko 1/2 čaše kisele pavlake
Dobro operite šampinjone, odvojite im kapice od drški i poređajte u posudu za pečenje.
Na ulju propržite sitno seckan crni luk i sitno seckanu suvu
slaninicu. Nakon 2-3 minuta dodajte seckane drške šampinjona, dodajte
suvi biljni začin, po potrebi dodajte so i biber. Propržite dok ne
ispari višak tečnosti koje su pustili šampinjoni pa sklonite sa vatre.
Ovom smesom napunite šampinjone.
Na svaki šampinjon dodajte po malo kisele pavlake i po želji poređajte još po tanko parče suve slaninice. Ostatak slanine stavite između šampinjona. Posudu stavite u rernu i pecite oko 10 minuta.
Izvadite posudu pa preko svakog šampinjona stavite po komad kačkavalja, vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
Ovom smesom napunite šampinjone.
Na svaki šampinjon dodajte po malo kisele pavlake i po želji poređajte još po tanko parče suve slaninice. Ostatak slanine stavite između šampinjona. Posudu stavite u rernu i pecite oko 10 minuta.
Izvadite posudu pa preko svakog šampinjona stavite po komad kačkavalja, vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
Volim punjene šampinjone, jedino mi je problem naći baš one velike. Tu i tamo ih ima, ali vrlo rijetko. Odlično je ovo punjenje!
ОдговориИзбриши