Ovako pripremljene šnicle se mogu poslužiti kao kompletan ručak uz dodatak pire krompira ili nekog drugog priloga...
POTREBNO JE:
po potrebi šnicle
3-4 kašike brašn
3 kašike kisele pavlake
1-2 čenabelog luka
1/2 kocke za supu
1 kašika senfa
po ukusu
oko 3 dl vode
ulje
PRIPREMA:
Šnicle izlupajte, posolite i pobiberite, pa svaku uvaljajte u malo brašna. Pržite ih na zagrejanom ulju nekoliko minuta pa ih izvadite na tanjir.
POTREBNO JE:
po potrebi šnicle
3-4 kašike brašn
3 kašike kisele pavlake
1-2 čenabelog luka
1/2 kocke za supu
1 kašika senfa
po ukusu
oko 3 dl vode
ulje
PRIPREMA:
Šnicle izlupajte, posolite i pobiberite, pa svaku uvaljajte u malo brašna. Pržite ih na zagrejanom ulju nekoliko minuta pa ih izvadite na tanjir.
U posudu u kojoj su se pržile dodajte sitno seckani beli luk, senf i
ostatak brašna. Pržite minut-dva pa nalijte vodom. Ubacite i kocku za
supu pa kuvajte dok se ne dobije potrebna gustina, neprestano mešajući.
Vratite šnicle, krčkajte još neko vreme, po potrebi dodajte još malo
vode i na kraju umešajte kiselu pavlaku. Sve dobro izmešajte i kada se
pavlaka sjedini sa sosom, jelo sklonite sa vatre.
Na odgovarajući tanjir stavite šnicle i prelijte ih sosom.
Na odgovarajući tanjir stavite šnicle i prelijte ih sosom.
Нема коментара:
Постави коментар