Upotrebila sam i poslednje sveže višnje, ostatak sam ostavila u zamrzivač...
POTREBNO JE:
450 gr keksa
2 čaše gustog jogurta
2 čaše kisele pavlake
5 kašike šećera
2 vanilin šećera
5 kašike prah šećera
100 gr čokolade za kuvanje
oko 300 gr višanja
2-3 kašike soka od višanja
2 kesice šlaga
2 dl kisele vode
PRIPREMA:
Polovinu keksa izlomite rukama a polovinu sameljite. Jogurt, 1 čašu kisele pavlake, šećer i vanilu izmešajte, stavite u jedan sud, pa dodajte pripremljen keks. Sve dobro izmešajte pa polovinu rastanjite na okruglu tacnu za tortu. Preko keksa nožem krupnije naseckajte polovinu čokolade.
U drugu polovinu pripremljenog keksa umešajte očišćene višnje, pa nanesite preko čokolade.
Ostatak čokolade naseckajte preko keksa sa višanjama.
Umutite šlag sa kiselom vodom i prah šećerom, dodajte 1 kiselu pavlaku i sok od višanja, pa sve mutite još 1 minut.
Tortu premažite umućenim šlagom. Ostavite je da se dobro ohladi i stegne.
POTREBNO JE:
450 gr keksa
2 čaše gustog jogurta
2 čaše kisele pavlake
5 kašike šećera
2 vanilin šećera
5 kašike prah šećera
100 gr čokolade za kuvanje
oko 300 gr višanja
2-3 kašike soka od višanja
2 kesice šlaga
2 dl kisele vode
PRIPREMA:
Polovinu keksa izlomite rukama a polovinu sameljite. Jogurt, 1 čašu kisele pavlake, šećer i vanilu izmešajte, stavite u jedan sud, pa dodajte pripremljen keks. Sve dobro izmešajte pa polovinu rastanjite na okruglu tacnu za tortu. Preko keksa nožem krupnije naseckajte polovinu čokolade.
U drugu polovinu pripremljenog keksa umešajte očišćene višnje, pa nanesite preko čokolade.
Ostatak čokolade naseckajte preko keksa sa višanjama.
Umutite šlag sa kiselom vodom i prah šećerom, dodajte 1 kiselu pavlaku i sok od višanja, pa sve mutite još 1 minut.
Tortu premažite umućenim šlagom. Ostavite je da se dobro ohladi i stegne.
Нема коментара:
Постави коментар