Ovo je jedno od mojih omiljenih jela sa zeljem. Kisela pavlaka ili kiselo mleko ovoj musaki daje poseban ukus...
POTREBNO JE:
5 veza zelja
oko 300 gr mešanog ml. mesa
1 veća glavica crnog luka
1 šargarepa
oko 50 gr pirinča
po ukusu soli, ml.bibera, suvog začina
1 kašika al. paprike
ulje
2 jaja
2 dl mleka
1 dl kisele pavlake
PRIPREMA:
Na ulju propržite sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu. Dodajte ml. meso i nastavite sa dinstanjem. Nakon desetak minuta posolite, pobiberite i dodajte predhodno nakratko probaren pirinač. Na kraju dodajte i alevu papriku, sve dobro izmešajte i sklonite sa vatre.
Listove zelja operite, odstranite deblje delove drške i prelijte vrelom vodom.
Na uljem podmazanu vatrostalnu činiju ili drugi sud, poređajte polovinu listova zelja, preko rasporedite fil pa preko njega poređajte ostatak zelja.
Umutite jaja sa kiselom pavlakom i mlekom, dodajte suvi začin i prelijte preko musake. Viljuškom izbockajte musaku, kako bi upila preliv i stavite u zagrejanu rernu na 200 st. i pecite oko pola sata.
Vruću ili hladnu musaku poslužite sa kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.
POTREBNO JE:
5 veza zelja
oko 300 gr mešanog ml. mesa
1 veća glavica crnog luka
1 šargarepa
oko 50 gr pirinča
po ukusu soli, ml.bibera, suvog začina
1 kašika al. paprike
ulje
2 jaja
2 dl mleka
1 dl kisele pavlake
PRIPREMA:
Na ulju propržite sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu. Dodajte ml. meso i nastavite sa dinstanjem. Nakon desetak minuta posolite, pobiberite i dodajte predhodno nakratko probaren pirinač. Na kraju dodajte i alevu papriku, sve dobro izmešajte i sklonite sa vatre.
Listove zelja operite, odstranite deblje delove drške i prelijte vrelom vodom.
Na uljem podmazanu vatrostalnu činiju ili drugi sud, poređajte polovinu listova zelja, preko rasporedite fil pa preko njega poređajte ostatak zelja.
Umutite jaja sa kiselom pavlakom i mlekom, dodajte suvi začin i prelijte preko musake. Viljuškom izbockajte musaku, kako bi upila preliv i stavite u zagrejanu rernu na 200 st. i pecite oko pola sata.
Vruću ili hladnu musaku poslužite sa kiselom pavlakom ili kiselim mlekom.
Нема коментара:
Постави коментар