U toku letnjih vrućina najčešće pravim lagane torte koje se ne peku a koje osvežavaju...
POTREBNO JE:
oko 300 gr plazma keksa
2 čaše jogurta
1 čaša kisele pavlake
3 kesice šlaga
2 dl kisele vode
2 kesice želatina
10 kašike prah šećera
oko 300 gr jagoda
PRIPREMA:
Želatin rastvorite sa 8 kašike hladne vode i ostavite da nabubri.
Za to vreme umutite šlag sa kiselom vodom. Stavite jogurt sa prah šećerom da se zagreje, dodajte želatin, izmešajte dobro sa želatinom, pa sklonite sa vatre. Jogurt stavite u friz i kada počne da se želira u njega dodajte kiselu pavlaku i umućen šlag i mikserom mutite nekoliko minuta. Jednu trećinu umućene smese odvojite a u ostatak dodajte iseckane jagode i desetak izlomljene plazme.
Okruglu dublju činiju obložite tankom celofan folijom pa stavite jednu trećinu pripremljene smese, pa poređajte nekoliko celih plazmi, pa stavite drugu trećinu smese. Odozgo poređajte ostatak plazme koju ste predhodno pokvasili u malo mleka. Ostavite činiju u friz da se stegne. Nakon toga tortu okrenite na okruglu tacnu za tortu i sklonite foliju.
U treću trećinu smese umešajte malo soka od jagoda i premažite celu tortu.
POTREBNO JE:
oko 300 gr plazma keksa
2 čaše jogurta
1 čaša kisele pavlake
3 kesice šlaga
2 dl kisele vode
2 kesice želatina
10 kašike prah šećera
oko 300 gr jagoda
PRIPREMA:
Želatin rastvorite sa 8 kašike hladne vode i ostavite da nabubri.
Za to vreme umutite šlag sa kiselom vodom. Stavite jogurt sa prah šećerom da se zagreje, dodajte želatin, izmešajte dobro sa želatinom, pa sklonite sa vatre. Jogurt stavite u friz i kada počne da se želira u njega dodajte kiselu pavlaku i umućen šlag i mikserom mutite nekoliko minuta. Jednu trećinu umućene smese odvojite a u ostatak dodajte iseckane jagode i desetak izlomljene plazme.
Okruglu dublju činiju obložite tankom celofan folijom pa stavite jednu trećinu pripremljene smese, pa poređajte nekoliko celih plazmi, pa stavite drugu trećinu smese. Odozgo poređajte ostatak plazme koju ste predhodno pokvasili u malo mleka. Ostavite činiju u friz da se stegne. Nakon toga tortu okrenite na okruglu tacnu za tortu i sklonite foliju.
U treću trećinu smese umešajte malo soka od jagoda i premažite celu tortu.
Нема коментара:
Постави коментар