Jagode možete upotrebiti i na ovaj način...brzo i jeftino osveženje...
POTREBNO JE:
12 kom. "petit beurre" keksa
ZA ŽUTI KREM:
1/2 l mleka
5 jaja
100 gr šećera
5 kašike brašna
1 vanilin šećer
ZA TAMNI KREM:
2 dl vode
100 g šećera
50 gr čokolade
1 kašika gustina
I JOŠ:
1 kesica šlaga
oko 200 gr jagoda
PRIPREMA:
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno, vanilin šećer i mleko, pa stavite da se kuva dok ne dobijete potrebnu gustinu. Sklonite sa vatre i u mlak krem dodajte umućen šam od belanaca.
Stavite vodu sa šećerom da provri pa dodajte čokoladu i gustin. Mešajte dok se lepo ne otopi, pa sklonite sa vatre.
Na pravougaonu tacnu poređajte keks koji ste predhodno namočili u mleko ili sok. Preko keksa prelijte tamni krem, pa preko njega poređajte jagode.
Preko jagoda nanesite žuti krem.
Umutite šlag prema uputstvu sa kesice, pa premažite preko žutog krema.
Kolač ostavite da se dobro ohladi, pa služite.
POTREBNO JE:
12 kom. "petit beurre" keksa
ZA ŽUTI KREM:
1/2 l mleka
5 jaja
100 gr šećera
5 kašike brašna
1 vanilin šećer
ZA TAMNI KREM:
2 dl vode
100 g šećera
50 gr čokolade
1 kašika gustina
I JOŠ:
1 kesica šlaga
oko 200 gr jagoda
PRIPREMA:
Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno, vanilin šećer i mleko, pa stavite da se kuva dok ne dobijete potrebnu gustinu. Sklonite sa vatre i u mlak krem dodajte umućen šam od belanaca.
Stavite vodu sa šećerom da provri pa dodajte čokoladu i gustin. Mešajte dok se lepo ne otopi, pa sklonite sa vatre.
Na pravougaonu tacnu poređajte keks koji ste predhodno namočili u mleko ili sok. Preko keksa prelijte tamni krem, pa preko njega poređajte jagode.
Preko jagoda nanesite žuti krem.
Umutite šlag prema uputstvu sa kesice, pa premažite preko žutog krema.
Kolač ostavite da se dobro ohladi, pa služite.
Нема коментара:
Постави коментар