Nemojte bacati stari (bajati) hleb. Evo deje za brz doručak ili večeru...
POTREBNO JE:
oko 1/2 kg bajatog (starog) hleba
3 jaja
oko 200 gr sira
oko 2,5 dl mleka
oko 50 gr kačkavalja (nije obavezno)
malo ulja
po želji kečapa
PRIPREMA:
Hleb izlomite na male komade i prelijte mlekom. Umutite jaja, dodajte izdrobljen sir i malo ulja pa smesu izmešajte sa potopljenim hlebom. Sve dobro sjedinite, stavite u uljem podmazanu vatrostalnu činiju ili manji pleh, odozgo narendajte kačkavalj i stavite u zagrejanu rernu na 200 st. da se peče 10-15 minuta.
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.
POTREBNO JE:
oko 1/2 kg bajatog (starog) hleba
3 jaja
oko 200 gr sira
oko 2,5 dl mleka
oko 50 gr kačkavalja (nije obavezno)
malo ulja
po želji kečapa
PRIPREMA:
Hleb izlomite na male komade i prelijte mlekom. Umutite jaja, dodajte izdrobljen sir i malo ulja pa smesu izmešajte sa potopljenim hlebom. Sve dobro sjedinite, stavite u uljem podmazanu vatrostalnu činiju ili manji pleh, odozgo narendajte kačkavalj i stavite u zagrejanu rernu na 200 st. da se peče 10-15 minuta.
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.
Нема коментара:
Постави коментар