среда, 19. август 2015.

Najbolji način ostavljanja paprika u zamrzivač

      Paprike ostavljene na ovaj način, zadržaće svoj ukus a mogu se koristiti za punjenje, prženje, kao dodatak jelima i sl. Ukoliko jednom probate ovako, sigurna sam da više nećete ostavljati žive paprike, koje nakon odmrzavanja izgube na svom ukusu...
POTREBNO JE:
 po potrebi paprike (babure, roge itd.)
2 kašike soli na 1 l vode
1 kašika šećera na 1 l vode
4 kašike ulja na 1 l vode
2 kašike alk. sirćeta na 1 l vode
PRIPREMA:
      Paprike bilo koje vrste najpre operite i povadite im drške sa semenom. U odgovarajući sud stavite vodu, so, šećer, sirće i ulje pa kada sve provri ubacujte po nekoliko paprika babura (ili seckane paprike). Ostavite da izbije ključ i nakon 2-3 min. vadite ih i stavljajte da se ocede. Tako uradite sa svim paprikama, s' tim što ćete povremeno dodati još malo istih sastojaka jer paprike upijaju.

      Kada se potpuno ohlade stavljajte je jednu u frugu, pakujte u kese i ostavite u zamrzivač.                                                                                                                                      



3 коментара: