уторак, 4. август 2015.

Pileća čorba sa povrćem

             Razne čorbe su pogodne za svako godišnje doba, za svaku priliku i one su kod mene najčešće sastavni deo jelovnika. Evo jedne zdrave čorbice bez zaprške za sve čorboljupce...


POTREBNO JE:
belo pileće meso
1 glavica crnog luka
1-2 šargarepe
koren celera
1 manja tikvica
1 crvena ili žuta paprika
peršun
1 jaje
2-3 kašike kisele pavlake
po želji lista peršuna
po ukusu soli, bibera,
suvog biljnog začina
PRIPREMA:
               U odgovarajući lonac stavite meso od grudi isečeno na komade, crni luk isečen na četiri dela, šargarepu isečenu na kolutove, celer isečen na kockice, papriku isečenu na kockice, nalijte sa 7-8 čaša vode i kuvajte. Nakon desetak minuta dodajte tikvicu isečenu na krupnije kocke, posolite, pobiberite i dodajte suvog začina. Kada meso i povrće omekšaju, dodajte seckan peršunov list.
               Umutite jaje sa kiselom pavlakom, dodajte u čorbu, sve dobro izmešajte pa sklonite sa vatre.



Нема коментара:

Постави коментар