Idealno za doručak ili večeru. Prže se na ulju ili masti a ukus je fenomenalan...
POTREBNO JE:
2 čaše brašna
1 čaša jogurta
1 čaša rendanog kačkavalja (tvrdog sira)
250 gr šunke (šunkarice, salame)
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašičica sode bikarbone
po potrebi ulje ili mast
PRIPREMA:
Od brašna, jogurta, soli, šećera i sode bikarbone zamesite glatko testo. Od dobijenog testa pravite loptice i razvaljajte ih oklagijom. Na jednu lopticu stavite narendan kačkavalj (ili tvrđi sir) i po kolut šunke.
Poklopite drugom razvučenom lopticom i dobro sastavite krajeve. Tako uradite i sa ostalim razvučenim lopticama.
Lepinjice pržite u tiganju na zagrejanom ulju, i na umerenoj temperaturi, sa obe strane, pokrivene poklopcem.
Ukusne su i tople i hladne.
POTREBNO JE:
2 čaše brašna
1 čaša jogurta
1 čaša rendanog kačkavalja (tvrdog sira)
250 gr šunke (šunkarice, salame)
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kašičica sode bikarbone
po potrebi ulje ili mast
PRIPREMA:
Od brašna, jogurta, soli, šećera i sode bikarbone zamesite glatko testo. Od dobijenog testa pravite loptice i razvaljajte ih oklagijom. Na jednu lopticu stavite narendan kačkavalj (ili tvrđi sir) i po kolut šunke.
Poklopite drugom razvučenom lopticom i dobro sastavite krajeve. Tako uradite i sa ostalim razvučenim lopticama.
Lepinjice pržite u tiganju na zagrejanom ulju, i na umerenoj temperaturi, sa obe strane, pokrivene poklopcem.
Ukusne su i tople i hladne.
Нема коментара:
Постави коментар