недеља, 16. август 2015.

Prevrnuti kolač sa kruškama i šljivama

                Dok je sezona šljiva i krušaka, napravite ovaj osvežavajući kolač bez jaja...
POTREBNO JE:
1 čaša jogurta
2 šolje brašna
1/2 šolje ulja
1 šolja šećera + 1/2 šolje
1/2 kesice pr. za pecivo
1 kašika kakaoa
nekoliko krušaka
desetak šljiva
PRIPREMA:
             Uključite rernu na jaku temperaturu. Dno okrugle posude za pečenje pospite sa pola čaše šećera.  Kruške oljuštite, prepolovite i očistite od semena. Šljive prepolovite i izvadite koštice. Po šećeru poređajte polovine krušaka i šljiva i stavite u rernu da se peku nekoliko minuta.
             Za to vreme dobro izmešajte jogurt, 1 šolju šećera, ulje i brašno sa pecivom. Izvadite posudu iz rerne i sipajte 2/3 ove smese preko voća. U ostatak smese umešajte kakao rastvoren sa kašikom-dve vode pa nanesite preko predhodne smese (kao na slici)...
            Vratite u rernu i pecite kolač oko pola sata na 200 st. Pečen kolač izvadite iz rerne i posle nekoliko minuta preokrenite na okruglu tacnu za serviranje...


               Kolač možete ukrasiti šlagom i poslužiti sa sladolesom od vanile ili kao ja sa ukusom karamela.

               

1 коментар: