Ovu sočnu i kremastu tortu možete praviti u okruglom obliku, ili kao ja, četvrtastom...
POTREBNO JE:
ZA GRILIJAŽ:
250 gr oraha
250 gr šećera
ZA KORU:
6 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1/2 kesice pr. za pecivo
ZA FIL:
3 jajeta
5 kašika šećera
50 gr čokolade za kuvanje
50 gr margarina
ZA ČOKO PRELIV:
2,5 dl vode
3 kašike kakaoa
50 gr čokolade za kuvanje
2 kašike šećera
margarina veličine oraha
PRIPREMA:
Za grilijaž istopite šećer da bude svetlosmeđ i dodajte orahe, dobro ih izmešajte i izručite u uljem podmazan sud. Kada se šećer sa orasima ohladi sameljite ga u mašini za orahe.
Za koru ulupajte sneg od belanaca, dodajte šećer i jedno po jedno žumance. Kada se šećer potpuno otopi, lagano umešajte brašno sa pecivom i na kraju 5 kašika grilijaža. Sve lepo sjedinite i sipajte u veći pravougaoni pleh prekriven pek papirom. Odozgo pospite malo grilijaža. Pecite oko 40 min. na 200 st.C. Ohlađenu koru presecite uzdužno na dva dela.
Za fil penasto umutite jaja sa šećerom a onda (sud sa jajima stavite u veći sud sa vodom koja vri), neprestano mešajući. Kada počne da se zgušnjava dodajte čokoladu i margarin, pa kada se otope sklonite sa vatre i u mlak fil umešajte nekoliko kašika grilijaža (ostavite malo za posipanje odozgo).
Na odgovarajuću tacnu stavite jednu koru, preko nje rasporedite ohlađen fil, pa preko njega drugu koru.
Za preliv stavite vodu, šećer, kakao i čokoladu pa sve kuvajte dok ne počne da se zgušnjava. Tada sklonite sa vatre, dodajte margarin i sve dobro sjedinite. Mlakim prelivom prelijte tortu a odozgo stavite ostatak grilijaža.
Tortu dobro ohladite i poslužite.
POTREBNO JE:
ZA GRILIJAŽ:
250 gr oraha
250 gr šećera
ZA KORU:
6 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1/2 kesice pr. za pecivo
ZA FIL:
3 jajeta
5 kašika šećera
50 gr čokolade za kuvanje
50 gr margarina
ZA ČOKO PRELIV:
2,5 dl vode
3 kašike kakaoa
50 gr čokolade za kuvanje
2 kašike šećera
margarina veličine oraha
PRIPREMA:
Za grilijaž istopite šećer da bude svetlosmeđ i dodajte orahe, dobro ih izmešajte i izručite u uljem podmazan sud. Kada se šećer sa orasima ohladi sameljite ga u mašini za orahe.
Za koru ulupajte sneg od belanaca, dodajte šećer i jedno po jedno žumance. Kada se šećer potpuno otopi, lagano umešajte brašno sa pecivom i na kraju 5 kašika grilijaža. Sve lepo sjedinite i sipajte u veći pravougaoni pleh prekriven pek papirom. Odozgo pospite malo grilijaža. Pecite oko 40 min. na 200 st.C. Ohlađenu koru presecite uzdužno na dva dela.
Za fil penasto umutite jaja sa šećerom a onda (sud sa jajima stavite u veći sud sa vodom koja vri), neprestano mešajući. Kada počne da se zgušnjava dodajte čokoladu i margarin, pa kada se otope sklonite sa vatre i u mlak fil umešajte nekoliko kašika grilijaža (ostavite malo za posipanje odozgo).
Na odgovarajuću tacnu stavite jednu koru, preko nje rasporedite ohlađen fil, pa preko njega drugu koru.
Za preliv stavite vodu, šećer, kakao i čokoladu pa sve kuvajte dok ne počne da se zgušnjava. Tada sklonite sa vatre, dodajte margarin i sve dobro sjedinite. Mlakim prelivom prelijte tortu a odozgo stavite ostatak grilijaža.
Tortu dobro ohladite i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар