уторак, 26. јул 2016.

Slana torta sa palačinkama od tikvica

             Obzirom da ne vole svi ukus tikvica (iskreno i ja sam jedna od tih) ali, kada ovo budu probali, svakako će ih jesti, jer je neverovatno ukusno a ukus tikvica se skoro i ne oseća. Svakako ovo probajte i nećete se pokajati...

POTREBNO JE:
ZA PALAČINKE
3 mlade tikvice (oko 700 gr.)
po želji 1 zelena paprika
2 jajeta
2 kašičice pr.za pecivo
2 kašike gustina
1 šolja brašna (ili po potrebi)
4-5 kašika ulja
po ukusu soli i ml.bibera
ZA FIL
3 kuvana jajeta
200 gr majoneza
1/2 čaše kisele pavlake
3-4 čena belog luka
oko 50 gr kačkavalja
PRIPREMA:
               Tikvice oljuštite i izrendajte (ukoliko su baš mlade nije potrebno ljuštenje), posolite ih i ostavite desetak minuta da otpuste vodu. U drugoj posudi lagano izmutite jaja, dodajte ulje, ml. biber, gustin, brašno, pecivo i na kraju dobro isceđene tikvice i izrendanu papriku. Sve dobro sjedinite, uzimajte po 1 kutlaču i pržite palačinke na zagrejanom tiganju za palačinke, po 5 min. sa jedne i 5 sa druge strane. Od ove smese ja sam dobila 5 palačinki.
                 Za fil u jednoj posudi stavite majonez, kiselu pavlaku, sitno iseckan beli luk i žumanca (belanca ostavite po strani). Sve dobro izmešajte kašikom.
                 Na okrugli tanjir stavite palačinku, premažite je sa malo fila, narendajte malo kačkavalja i ponavljajte postupak do kraja. Poslednju palačinku takođe premažite filom a preko narendajte belanca. Ostavite da se dobro ohladi pa poslužite.

                       












Нема коментара:

Постави коментар