Ovom kremasto-voćnom ukusu retko ko može odoleti. Pravo je osveženje za vreme letnjih dana...
POTREBNO JE:
ZA KORU
5 belanaca
250 gr šećera
1 kašičica sirćeta
2 kašike kakaoa
ZA KREM
5 žumanaca
9 kašike šećera
1/2 lit. mleka
7 kašike brašna
125 gr margarina
2 vanilin šećera
100 gr šlaga
1 kisela pavlaka
3 kašike prah šećera
oko 300 gr jagoda
PRIPREMA:
Mutite mikserom belanca uz postepeno dodavanje šećera. Kada šam postane čvrst i sjajan, dodajte sirće i na kraju lagano umešajte kakao. U okrugli manji pleh stavite pek papir, sipajte šam i pecite oko sat vremena na temperaturi od 120-150 stepeni. Isključite rernu i ostavite da se kora u njoj prohladi a zatim je izvadite iz rerne, uklonite papir i stavite je na okruglu tacnu za tortu.
Za krem penasto umutite žumanca sa šećerom i brašnom pa dodajte u provrelo mleko. Dodajte i vanilin šećer pa kuvajte krem dok se ne zgusne, neprestano mešajući. Sklonite ga sa vatre pa u mlak dodajte margarin. Dobro umutite mikserom dok ne postane penast i sjajan.
Na koru nanesite krem pa preko njega rasporedite jagode.
Umutite šlag sa šećerom i pri kraju dodajte kiselu pavlaku pa mutite još 2-3 minuta.
Tortu ukrasite pripremljenim šlagom i jagodama, dobro je ohladite i poslužite.
Prijatno!
POTREBNO JE:
ZA KORU
5 belanaca
250 gr šećera
1 kašičica sirćeta
2 kašike kakaoa
ZA KREM
5 žumanaca
9 kašike šećera
1/2 lit. mleka
7 kašike brašna
125 gr margarina
2 vanilin šećera
100 gr šlaga
1 kisela pavlaka
3 kašike prah šećera
oko 300 gr jagoda
PRIPREMA:
Mutite mikserom belanca uz postepeno dodavanje šećera. Kada šam postane čvrst i sjajan, dodajte sirće i na kraju lagano umešajte kakao. U okrugli manji pleh stavite pek papir, sipajte šam i pecite oko sat vremena na temperaturi od 120-150 stepeni. Isključite rernu i ostavite da se kora u njoj prohladi a zatim je izvadite iz rerne, uklonite papir i stavite je na okruglu tacnu za tortu.
Za krem penasto umutite žumanca sa šećerom i brašnom pa dodajte u provrelo mleko. Dodajte i vanilin šećer pa kuvajte krem dok se ne zgusne, neprestano mešajući. Sklonite ga sa vatre pa u mlak dodajte margarin. Dobro umutite mikserom dok ne postane penast i sjajan.
Na koru nanesite krem pa preko njega rasporedite jagode.
Umutite šlag sa šećerom i pri kraju dodajte kiselu pavlaku pa mutite još 2-3 minuta.
Tortu ukrasite pripremljenim šlagom i jagodama, dobro je ohladite i poslužite.
Prijatno!
Savršeno, jedino bez šlaga! Voće i šlag mi je najgora kombinacija, ali ovo sve drugo - zaista posebno! Bilježim!
ОдговориИзбришиHvala ti mila na komentaru... vidim ne voliš kombinaciju voća i šlaga a ja je obožavam. Naravno, stvar ukusa. Pozdrav!
Избриши