уторак, 5. јул 2016.

Tikvice u obliku ruže, prelivene i zapečene u rerni

            Želela sam da pripremim tikvice na malo drugačiji način i evo moje improvizacije...
POTREBNO JE:
3 tikvice
2 paradajza
oko 50 gr kolutova šunke, salame
oko 50 gr kačkavalja
3 jajeta
1 dl gustog jogurta
2 kašike brašna
po ukusu soli i ml. bibera
po ukusu mirođije
malo ulja
PRIPREMA:
                                                                              
             Tikvice operite i isecite uzdužno što tanje možete, posolite ih i ostavite 2-3 minuta da stoje (ali nije obavezno). Paradajz operite i isecite na što tanje kolutove.
             U manju, okruglu, poluduboku posudu počnite da ređate tikvice u krug, počevši od sredine posude pa sve dok ih ne potrošite. Između tikvica na više mesta stavite po kolut paradajza i šunke i prelijte sa malo ulja.
              Posebno umutite jaja sa jogurtom, dodajte brašno, biber i mirođiju i tom smesom prelijte tikvice. Stavite ih u rernu i pecite oko 20 minuta a zatim izvadite posudu i preko poređajte kačkavalj isečen na tanke komade. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
              Ovo dekorativno jelo poslužite toplo ili hladno.
       












Нема коментара:

Постави коментар