Ovaj kolač će svojim izuzetnim mirisom i ukusom, istog trenutka osvojiti sva vaša čula. Može dugo da stoji i tada postaje malo suvlji ali ne verujem da ćete ga sačuvati za sledeći dan...👌
POTREBNO JE:
2 jajeta
10 kašika šećera
oko 300 gr suvog voća
(suve smokve, kajsije, grožđe i sl.)
malo seckanih oraha
sok od 1 pomorandže
1 vanilin šećer
po potrebi brašna
1/2 kesice pr. za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
PRIPREMA:
Umutite jaja sa šećerom pa dodajte suvo voće koje ste predhodno iseckali i stavili u sok od narandže. Dodajte i seckane orahe i na kraju onoliko brašna koliko je potrebno da se sve poveže i da se dobije kompaktna masa. U brašno umešajte pecivo i sodu bikarbonu. Sve dobro sjedinite, sipajte u podmazan i brašnom posut duži a uži kalup za štrudlu i pecite na temperaturi oko 200 st. dok kolač ne porumeni. Pečen kolač ohladite, preručite ga iz kalupa i secite na željene komade (šnite).
POTREBNO JE:
2 jajeta
10 kašika šećera
oko 300 gr suvog voća
(suve smokve, kajsije, grožđe i sl.)
malo seckanih oraha
sok od 1 pomorandže
1 vanilin šećer
po potrebi brašna
1/2 kesice pr. za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
PRIPREMA:
Umutite jaja sa šećerom pa dodajte suvo voće koje ste predhodno iseckali i stavili u sok od narandže. Dodajte i seckane orahe i na kraju onoliko brašna koliko je potrebno da se sve poveže i da se dobije kompaktna masa. U brašno umešajte pecivo i sodu bikarbonu. Sve dobro sjedinite, sipajte u podmazan i brašnom posut duži a uži kalup za štrudlu i pecite na temperaturi oko 200 st. dok kolač ne porumeni. Pečen kolač ohladite, preručite ga iz kalupa i secite na željene komade (šnite).
Нема коментара:
Постави коментар