Ukusna i ne tako zahtevna torta koju bih svima preporučila...
POTREBNO JE:
Kora:
1 šolja šećera
3/4 šolje brašna
5 kašika kakaoa
1 kašićica peciva
1/2 kašičice sode bikarbone
1 veće ili 2 manja jajeta
1/2 šolje mleka
1/4 šolje ulja
1/2 šolje tople vode ili
skuvane proceđene kafe
Krem:
7 dl mleka
2 kesice pudinga sa lešnikom
100 gr ml. lešnika
125 gr margarina
3 kašike prah šećera
PRIPREMA:
U posudu izmešajte šećer, brašno, pecivo, sodu bik. kakao pa dodajte jaje i mutite kratko da se sjedini pa dodajte mleko, ulje i vodu ili kafu. Sve dobro umutite mikserom, izručite u dugački pravougaoni pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 180-200 st (zavisno od rerne). Pečenu koru ohladite, skinite pek papir i presecite je uzdužno tako da dobijete tri kore.
Za krem skuvajte puding pa u ohladjen dodajte predhodno umućen margarin sa prah šećerom.
Umutite dobro mikserom pa dodajte mleveni pečeni lešnik. Sve dobro sjedinite.
Ovim kremom isfilujte kore vodeći računa da ostane dovoljno krema i za odozgo i sa strane torte. Ostavite da se ohladi a najbolje je da stoji najmanje 5 h pre služenja.
Kora:
1 šolja šećera
3/4 šolje brašna
5 kašika kakaoa
1 kašićica peciva
1/2 kašičice sode bikarbone
1 veće ili 2 manja jajeta
1/2 šolje mleka
1/4 šolje ulja
1/2 šolje tople vode ili
skuvane proceđene kafe
Krem:
7 dl mleka
2 kesice pudinga sa lešnikom
100 gr ml. lešnika
125 gr margarina
3 kašike prah šećera
PRIPREMA:
U posudu izmešajte šećer, brašno, pecivo, sodu bik. kakao pa dodajte jaje i mutite kratko da se sjedini pa dodajte mleko, ulje i vodu ili kafu. Sve dobro umutite mikserom, izručite u dugački pravougaoni pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 180-200 st (zavisno od rerne). Pečenu koru ohladite, skinite pek papir i presecite je uzdužno tako da dobijete tri kore.
Za krem skuvajte puding pa u ohladjen dodajte predhodno umućen margarin sa prah šećerom.
Umutite dobro mikserom pa dodajte mleveni pečeni lešnik. Sve dobro sjedinite.
Ovim kremom isfilujte kore vodeći računa da ostane dovoljno krema i za odozgo i sa strane torte. Ostavite da se ohladi a najbolje je da stoji najmanje 5 h pre služenja.
Нема коментара:
Постави коментар