недеља, 31. март 2019.

Nepečena karamel torta sa plazmom

      Obožavam kremaste torte a ova je jedna od njih. Ukus karamela preovladava i svaki zalogaj se u ustima prosto topi. Ukoliko i vi volite ovakve torte, obavezno je pripremite svojim  dragim ukućanima ili gostima...👌😋



 POTREBNO JE:
Za podlogu:
150 gr ml. plazma keksa
oko 2 dl soka od višanja (ili po želji)
oko 70 gr margarina
50 gr čokolade
Za karamel krem:
7 dl mleka
100 gr mlečnih karamela
80 gr pudinga sa ukusom karamele
125 gr margarina
Za krem od plazma keksa i šlaga:
150 gr ml. plazma keksa
200 gr krem šlaga
2 dl hladnog mleka
PRIPREMA:
            Za podlogu u odgovarajuću posudu stavite ml. keks, dodajte otopljeni margarin sa čokoladom i uz dodatak soka, rukama sve dobro sjedinite. Pripremljenu smesu izručite na dno kalupa za tortu i rukama podjednako utapkajte.
            Za prvi krem stavite karamele u 5 dl mleka i otopite ih na vatri. Posebno rastvorite puding  sa ukusom karamela u 2 dl hladnog mleka i zakuvajte ga u mleko sa karamelama. Kada se zgusne sklonite ga sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin. Dobro sve umutite mikserom.
            Za  drugi krem mikserom umutite šlag krem sa hladnim mlekom (odvojte malo umućenog šlaga za ukrašavanje torte) a u ostatak dodajte ml. plazma keks. Sve dobro sjedinite mikserom najmanjom brzinom.
            Preko podloge stavite najpre prvi krem (karamel krem) pa preko njega drugi krem (od plazma keksa i šlaga). Preko premažite odvojeni šlag, ostavite da se torta dobro ohladi i stegne pa je poslužite.









2 коментара: