Kada treba nešto na brzinu da spremim za ručak, ja često pripremim ovo jelo (naravno nekada dodam i ostalo povrće poput karfiola, tikvica, brokolija i sl.) Vrlo se jednostavno priprema a o ukusu neću ni govoriti. Uz domaću pogaču i obelolučenu papriku ovo je pravi pogodak...
POTREBNO JE:
po potrebi bataka sa karabatacima
2-3 krompira
2 paprike
1-2 paradajza
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
malo celera (list, stabljika)
peršunov list
po ukusu soli i bibera
po želji malo aleve paprike
malo ulja ili masti
PRIPREMA:
U vatrostalnu ili drugu odgovarajuću posudu stavite krompir isečen na komade, papriku isečenu na kolutove, paradajz isečen na željene komade, beli luk isečen na polovine, poređajte batake i karabatake, stavite i celer i peršun, posolite i pobiberite, ja sam stavila i kašičicu al. paprike, prelijte uljem i sa vrlo malo vode, jer će meso i povrće pustiti i svoje sokove. Stavite posudu u zagrejanu rernu na 250 st. Pecite oko 40 minuta (zavisno od rerne). Gotovo jelo još toplo poslužite sa sezonskom salatom.
PS. Uz bataka možete koristiti i druge delove piletine...
POTREBNO JE:
po potrebi bataka sa karabatacima
2-3 krompira
2 paprike
1-2 paradajza
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
malo celera (list, stabljika)
peršunov list
po ukusu soli i bibera
po želji malo aleve paprike
malo ulja ili masti
PRIPREMA:
U vatrostalnu ili drugu odgovarajuću posudu stavite krompir isečen na komade, papriku isečenu na kolutove, paradajz isečen na željene komade, beli luk isečen na polovine, poređajte batake i karabatake, stavite i celer i peršun, posolite i pobiberite, ja sam stavila i kašičicu al. paprike, prelijte uljem i sa vrlo malo vode, jer će meso i povrće pustiti i svoje sokove. Stavite posudu u zagrejanu rernu na 250 st. Pecite oko 40 minuta (zavisno od rerne). Gotovo jelo još toplo poslužite sa sezonskom salatom.
PS. Uz bataka možete koristiti i druge delove piletine...
Нема коментара:
Постави коментар