Kornišoni (krastavčići) su obavezan i neizostavan deo slane zimnice u mojoj kući. Ukus ovih krastavčića je neverovatno sličan onim nekadašnjim industijskim krastavčićima i zato vam preporučujem da isprobate i ovaj način pa da se sami uverite koliko su dobri...
POTREBNO JE:
oko 3 kg kornišona
1 lit. sirćeta
3 lit. vode
200 gr šećera
100 gr soli
1/2 kesice vinobrana
1/2 kesice konzervansa
mirođija, slaćica, korijander
PRIPREMA:
Krastavčiće (kornišone) dobro očistiti (ja koristim oštru stranu čistog sunđera za suđe), isprati u nekoliko voda a zatim ih složiti u čiste, sterilisane tegle (grejati tegle u rerni zagrejanoj na 100 st. oko desetak minuta). Trudite se da nema mnogo prostora između kornišona u tegli.
U odgovarajući sud staviti vodu, so, šećer, vinobran, konzervans i sirće da sve zajedno provri pa dodajte mirođiju, slačicu i korijander. Ovim prelivom odmah preliti kornišone u teglama ali polako da slučajno ne puknu tegle. Dobro ih zatvorite neoštećenim original poklopcima, ušuškajte ih u čebe i ostavite tako dok se potpuno ne ohlade. Tek tada ih smestite sa ostalom slanom zimnicom na tamno i hladno mesto.
PS. Ukoliko ne želite da koristite konzervans i vinobran, onda obavezno pasterizujte tegle sa kornišonima.
.
oko 3 kg kornišona
1 lit. sirćeta
3 lit. vode
200 gr šećera
100 gr soli
1/2 kesice vinobrana
1/2 kesice konzervansa
mirođija, slaćica, korijander
PRIPREMA:
Krastavčiće (kornišone) dobro očistiti (ja koristim oštru stranu čistog sunđera za suđe), isprati u nekoliko voda a zatim ih složiti u čiste, sterilisane tegle (grejati tegle u rerni zagrejanoj na 100 st. oko desetak minuta). Trudite se da nema mnogo prostora između kornišona u tegli.
U odgovarajući sud staviti vodu, so, šećer, vinobran, konzervans i sirće da sve zajedno provri pa dodajte mirođiju, slačicu i korijander. Ovim prelivom odmah preliti kornišone u teglama ali polako da slučajno ne puknu tegle. Dobro ih zatvorite neoštećenim original poklopcima, ušuškajte ih u čebe i ostavite tako dok se potpuno ne ohlade. Tek tada ih smestite sa ostalom slanom zimnicom na tamno i hladno mesto.
PS. Ukoliko ne želite da koristite konzervans i vinobran, onda obavezno pasterizujte tegle sa kornišonima.
.
Нема коментара:
Постави коментар