Jesen stigla dunjo moja... evo jednostavnog recepta bez konzervansa za kompot od dunja koji će vam dobro doći u vreme zimskih dana 😋
POTREBNO JE:
zrele dunje
šećer
limuntus
voda
tegle od 700 gr
PRIPREMA:
Dunje najpre obrišite čistom krpom a najbolje je oštrom stranom čistog sunđera. Tada ih dobro operite vodom, očistite od unutrašnjosti (semenki i tvrdog dela) i isecite na željene komade.
Dobro ih složite u tegle tako da stane što više dunja. U svaku teglu stavite po 5 kašika šečera. na vrh kašičice limuntusa i nalijte ih hladnom vodom. Dobro ih zatvorite original poklopcima.
U veći lonac na dno stavite krpu i poređajte tegle. Nalijte lonac vodom da dosegnu do ruba poklopca. Uključite ringlu i kuvajte do tačke ključanja. Smanjite malo temperaturu i pasterizujte ih još 10-15 min. Nakon toga isključite ringlu i ostavite da se tegle u vodi potpuno ohlade.
Nakon toga ih izvadite, obrišite i složite sa ostalom slatkom zimnicom.
POTREBNO JE:
zrele dunje
šećer
limuntus
voda
tegle od 700 gr
PRIPREMA:
Dunje najpre obrišite čistom krpom a najbolje je oštrom stranom čistog sunđera. Tada ih dobro operite vodom, očistite od unutrašnjosti (semenki i tvrdog dela) i isecite na željene komade.
Dobro ih složite u tegle tako da stane što više dunja. U svaku teglu stavite po 5 kašika šečera. na vrh kašičice limuntusa i nalijte ih hladnom vodom. Dobro ih zatvorite original poklopcima.
U veći lonac na dno stavite krpu i poređajte tegle. Nalijte lonac vodom da dosegnu do ruba poklopca. Uključite ringlu i kuvajte do tačke ključanja. Smanjite malo temperaturu i pasterizujte ih još 10-15 min. Nakon toga isključite ringlu i ostavite da se tegle u vodi potpuno ohlade.
Nakon toga ih izvadite, obrišite i složite sa ostalom slatkom zimnicom.
Нема коментара:
Постави коментар