петак, 18. октобар 2019.

Ljuta salata za zimu

          Evo ideje kako možete napraviti jednu ukusnu, zdravu ljutu salatu bez kuvanja, prženja i drugih termičkih obrada. Ovo je moja improvizacija a vi možete da je prilagodite svom ukusu...

POTREBNO JE:
(otprilike za 1 teglu od 800 gr)
desetak srednje šargarepe
desetak ljutih papričica (ja sam koristila one dugačke)
2-3 glavice crvenog luka (može i crnog)
nekoliko češnjeva belog luka
malo peršuna
1 kašika soli
1 kašika šećera
oko1 dl sirćeta
PRIPREMA:
           Šargarepu ostružite, operite i isecite na tanke kolutove. Papričice isecite takođe na kolutove. Luk očistite i isecite na kolutove (da biste dobili prstenove), beli luk očistite i isecite na polovine ili trećine. Peršun operite i krupnije iseckajte.
           Svo povrće stavite u posudu a u drugu posudu stavite oko 1/2 dl vode, šećer, so i sirće pa pustite da izbije samo jedan ključ. Ovim prelijte povrće u posudi, dobro izmešajte i odmah punite teglu, dobro pritiskajući da stane što više povrća. Napunjenu teglu odmah zatvorite original poklopcem i ušuškajte je da se postepeno hladi. Hladnu ostavite sa ostalom slanom zimnicom.
            PS. Ovo je odokativna mera a vi možete količinu pojedinog povrća povećavati ili smanjivati, kako vam više odgovara.



Нема коментара:

Постави коментар