Moja zimnica ne može da bude bez ukiseljenih ljutih papričica (feferona), obzirom da ih svi volimo...
POTREBNO JE:
po potrebi ljute papričice (feferonke)
1/2 količine vode
1/2 količine 9% sirćeta
so i
šećer
PRIPREMA:
Papričice dobro operite i odsecite im drške (ukoliko su suviše dugačke). Poređajte ih u potpuno čiste tegle tako da ih što više stane u tegli. U tako napunjene tegle dolijte vodu do vrha pa je izručite u odgovarajuću šerpu, s' tim što ćete odmeriti koliko imate ukupno vode. Sada odlijte polovinu vode pa dodajte toliko sirćeta a zatim i so i šećer (na svaku teglu od 750 gr. ide 1 kašika soli i 1 kašika šećera). Sve to stavite da vri oko 2 min, ohladite i napunite tegle do vrha. Dobro zatvorite i ostavite sa ostalom zimnicom.
POTREBNO JE:
po potrebi ljute papričice (feferonke)
1/2 količine vode
1/2 količine 9% sirćeta
so i
šećer
PRIPREMA:
Papričice dobro operite i odsecite im drške (ukoliko su suviše dugačke). Poređajte ih u potpuno čiste tegle tako da ih što više stane u tegli. U tako napunjene tegle dolijte vodu do vrha pa je izručite u odgovarajuću šerpu, s' tim što ćete odmeriti koliko imate ukupno vode. Sada odlijte polovinu vode pa dodajte toliko sirćeta a zatim i so i šećer (na svaku teglu od 750 gr. ide 1 kašika soli i 1 kašika šećera). Sve to stavite da vri oko 2 min, ohladite i napunite tegle do vrha. Dobro zatvorite i ostavite sa ostalom zimnicom.
Нема коментара:
Постави коментар