bataci sa karabatacima
2-3 krompira
1 tikvica
1-2 paprike
desetak boranije
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
1 šoljica pirinča
po ukusu soli, bibera,
suvog začina i al. paprike
(može i ljute tucane)
malo peršunovog lista i
ulje
PRIPREMA:
Na tiganju u zagrejanom ulju najpre propržite batake i karabatake sa svih strana, pa izvadite i stavite u odgovarajući lonac za kuvanje. Na istom ulju dodajte seckan crni luk i na kolutove izrezanu šargarepu, dinstajte minut-dva uz mešanje, pa dodajte seckanu papriku, isečenu boraniju, krompir isečen na komade, predhodno opran pirinač i sve zajedno kratko propržite a zatim dodajte beli luk i alevu papriku izmešajte pa sve ovo preručite u lonac sa mesom. Nalijte vodom, dodajte tikvice isečene na veće kocke, posolite i pobiberite dodajte suvi začin i poklopljeno kuvajte na umerenoj vatri dok povrće ne omekša i pirinač ne bude kuvan. Na kraju dodajte peršunov list.
Paprikaš poslužite topao uz sezonsku salatu.
Нема коментара:
Постави коментар