среда, 12. август 2020.

Puding torta sa jagodama i orasima

      Tokom letnjih dana najčešće spremam lagane voćne torte i deserte za koje ne treba puno vremena provesti u kuhinji. Ovo je jedna od verzija brze nepečene i osvežavajuće torte za koju nije potrebno mnogo truda a i namirnice su verujem, dostupne,u svakoj kući. Umesto ml. oraha možete koristiti i mleveni keks a umesto jagoda možete upotrebiti maline, kupine, višnje, kajsije, breskve i sl. Samo vam je potrebna volja i mašta...
POTREBNO JE: 
Za podlogu: 
3 dl mleka
3 kašike šećera
1 puding od čokolade
150 gr ml. oraha
Za krem: 
3 dl mleka
1 puding od vanile
3 kašike šećera
I još:
3 kesice krem šlaga
oko 250 gr jagoda
PRIPREMA: 
          U posudu za kuvanje stavite puding od čokolade, dodajte šećer i mleko, sve dobro sjedinite da nema grudvica i dkuvajte puding. U još vruć pudinf dodajte mlevene orahe, dobro izmešajte i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi.
          U drugu posudu skuvajte puding od vanile, sklonite sa vatre i pokrijte tankom folijom.
          Posebno umutite krem šlag po uputstvu na kesici i 4-5 kašika umućenog šlaga dodajte u prohlađeni puding sa vanilom i sve pažljivo sjedinite.
          U okrugli kalup preč. 24 cm stavite smesu za podlogu i dobro izravnjajte .
          Preko podloge stavite krem i poređajte predhodno oprane jagode. 
          Preko jagoda nanesite ostatak umućenog šlaga, stavite tortu da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.





Нема коментара:

Постави коментар