Za podlogu:
3 dl mleka
3 kašike šećera
1 puding od čokolade
150 gr ml. oraha
Za krem:
3 dl mleka
1 puding od vanile
3 kašike šećera
I još:
3 kesice krem šlaga
oko 250 gr jagoda
PRIPREMA:
U posudu za kuvanje stavite puding od čokolade, dodajte šećer i mleko, sve dobro sjedinite da nema grudvica i dkuvajte puding. U još vruć pudinf dodajte mlevene orahe, dobro izmešajte i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi.
U drugu posudu skuvajte puding od vanile, sklonite sa vatre i pokrijte tankom folijom.
Posebno umutite krem šlag po uputstvu na kesici i 4-5 kašika umućenog šlaga dodajte u prohlađeni puding sa vanilom i sve pažljivo sjedinite.
U okrugli kalup preč. 24 cm stavite smesu za podlogu i dobro izravnjajte .
Preko podloge stavite krem i poređajte predhodno oprane jagode.
Preko jagoda nanesite ostatak umućenog šlaga, stavite tortu da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар