3 jaja
1 jogurt
1 dl ulja
200 sira
oko 50 gr kačkavalja
oko 250 gr brašna
1 pecivo
2 tikvice
so
PRIPREMA:
Najpre tikvice oljuštite (ukoliko su baš mlade nemojte), isecite ih na što tanje listiće (pogledajte na slici), posolite i ostavite da puste suvišnu vodu.
Za to vreme mikserom umutite jaja, dodajte ulje, jogurt, kašičicu soli, izmrvljen sir, brašno i pr.za pecivo i sve izmešajte kašikom. Na kraju dodajte tikvice, lagano sve ponovo izmešajte i smesu sipajte u uljem podmazan manji pleh. Odozgo narendajte kačkavalj.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni.
Pečenu pitu secite na željene kocke i poslužite je toplu, mada je odlična i hladna.
Нема коментара:
Постави коментар