недеља, 30. август 2020.

Pita sa tikvicama bez kora

          Ova izuzetno ukusna, sočna a jednostavna pita će vas osvojiti na prvi zalogaj. Toliko će vam se dopasti da ćete je ubrzo ponovo napraviti...
POTREBNO JE:
3 jaja
1 jogurt
1 dl ulja
200 sira
oko 50 gr kačkavalja
oko 250 gr brašna
1 pecivo
2 tikvice
so
PRIPREMA: 
           Najpre tikvice oljuštite (ukoliko su baš mlade nemojte), isecite ih na što tanje listiće (pogledajte na slici), posolite i ostavite da puste suvišnu vodu. 
           Za to vreme mikserom umutite jaja, dodajte ulje, jogurt, kašičicu soli, izmrvljen sir, brašno i pr.za pecivo i sve izmešajte kašikom. Na kraju dodajte tikvice, lagano sve ponovo izmešajte i smesu sipajte u uljem podmazan manji pleh. Odozgo narendajte kačkavalj.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st. oko pola sata, tj. dok ne porumeni. 
Pečenu pitu secite na željene kocke i poslužite je toplu, mada je odlična i hladna.
            





Нема коментара:

Постави коментар