U vreme sezone jagoda obavezno ih iskoristim za pripremu torti i raznih drugih poslastica a naravno, ostavim ih i u zamrzivač, kako bih i tokom zime mogla da ih koristim. Ovo je jedna od jednostavnih, kremastih i zaista ukusnih voćnih torti koja se brzo napravi a još brže pojede 👌
POTREBNO JE:
Za podlogu:
150 gr plazma keksa ili nekog drugog
50 gr omekšalog margarina
3 kašika prah šećera
oko 2 dl mleka ili soka
1 puna kašika kakaoa
Za krem:
7 dl mleka
5 kašika šećera
2 kesice pudinga od vanile
3 kašike griza
2 kesice vanilin šećera
125 gr putera ili margarina
I još:
oko 300 gr jagoda
oko desetak celih plazma keksa
100 gr šlaga u prahu
1 kesica vanilin šećera
PRIPREMA:
Za podlogu sjedinite sve sastojke i dobro izravnajte na dnu kalupa koji ste prekrili providnom tankom folijom. Okolo uz ivicu kalupa ređajte naizmenično jagode i plazma keksa.
U manji sud izmešajte puding sa malo mleka. U ostatak mleka dodajte šečer i vanilu pa pustite da provri. Zatim u njega dodajte griz i kuvajte oko 3 minuta uz neprekidno mešanje a zatim dodajte izmešan puding pa kuvajte, sve zajedno još neki minut, tj. dok ne dobije dovoljnu gustinu.
Sklonite krem sa vatre, ostavite da se prohladi pa u mlak dodajte margarin. Sve dobro umutite mikserom dok krem ne postane kremast. Gotov krem sipajte preko podloge pa preko njega poređajte jagode (ukoliko su dosta krupne prepolovite ih).
Odozgo tortu ukrasite šlagom pripremljenim po uputstvu na kesici i uz dodatak vanilin šećera.
Dekorišite je po želji i jagodama.
Tortu ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, pa je poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар