Kada ne mogu da se odlučim koju tortu da napravim za svoje ukućane, onda odluku prepustim mašti na volju. Uglavnom se vodim time šta imam trenutno od namirnica u kući i bukvalno u "hodu" nastane torta. Tako je bilo i sa ovom tortom. Naravno, svi su bili zadovoljni njenim ukusom.
POTREBNO JE:
Za koru:
7 jaja
7 kašika šećera
3 kašike brašna
1 pr. za pecivo
3 kašike kakaoa
10 kašika ml. lešnika
3 kašike ulja
Za prelivanje kora:
2 dl čokoladnog mleka
Za I krem:
7 dl mleka
3-4 kašike šećera
2 pudinga od vanile
(ili lešnika)
5 kašika ml. lešnika
125 gr margarina
Za II krem:
3 dl čokoladnog mleka
1 puding od čokolade
125 gr margarina
PRIPREMA:
Umutite penasto jaja sa šećerom, pa dodajte ulje a zatim i mešavinu brašna, kakaoa i peciva. Sve lagano izmešajte i na kraju dodajte mleveni lešnik. Sve dobro sjedinite pa smesu sipajte u najveći pravougaoni pleh koji ste prekrili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st. oko dvadesetak minuta (zavisno od rerne). Pečenu koru izvadite i kada se ohladi presecite je uzdužno na tri dela pa ih prelijte čokoladnim mlekom.
Dok se kora peče stavite 5 dl mleka sa šećerom da se kuva a ostalih 2 dl mleka izmešajte sa pudingom. Dodajte ga u vrelo mleko i kuvajte dok se ne zgusne a na kraju dodajte i mleveni lešnik. Sve dobro izmešajte i sklonite da se prohladi. U mlak krem dodajte margarin i mikserom sve dobro izmiksajte.
U poseban sud izmešajte puding od čokolade sa čokoladnim mlekom i kuvajte dok se ne zgusne. U prohlađen krem dodajte margarin i sve dobro izmiksajte.
Na dugačku tacnu za služenje stavite prvu koru pa je premažite polovinom I krema, preko njega stavite drugu koru pa je premažite II kremom (ostavite malo za ukrašavanje) i zatim stavite treću koru pa je premažite drugom polovinom I krema. Odozgo je ukrasite mlevenim lešnikom i ostatkom II krema. Ostavite tortu u frižider da se ohladi i stegne pa je poslužite.
PS. Po želji tortu možete ukrasiti i umućenim šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар