Ovu jednostavnu laganu, kremastu tortu možete često napraviti jer ne iziskuje puno namirnica niti vremena a sigurno će se svima dopasti. Umesto višanja možete koristiti i neko drugo voće.
Za puding od vanile:
7 dl mleka
2 kesice pudinga od vanile
2 kašike gustina
2 vanilin šećera
50 gr bele čokolade
125 gr putera ili margarina
Za fil od višanja:
oko 300 gr višanja
2 dl vode
5 kašika šećera
2 kašike gustina
Za puding od čokolade:
3 dl mleka
1 vanilin šećer
1 puding od čokolade
1 puna kašika kakaoa
I još:
oko 150 gr plazma keksa
sok ili mleko za umakanje keksa
PRIPREMA:
U manji sud dobro izmešajte puding, 2 kašike gustina i 2 dl mleka pa dodajte u ostatak provrelog mleka sa vanilin šećerom. Kuvajte uz mešanje i kada se zgusne dodajte čokoladu. Kada se istopi sklonite sa vatre, pokrijte stankom providnom folijom i ostavite da se hladi. U mlak puding dodajte margarin i sve dobro izmutite mikserom.
Posebno u sud stavite očišćene višnje, dodajte 1,5 dl vode i šećer i kuvajte dok se šećer ne otopi. U ostatak vode razmutite 2 kašike gustina pa dodajte u višnje. Kuvajte uz mešanje dok se fil ne zgusne pa sklonite sa vatre.
Na dnu kalupa za štrudlu poređajte polovinu keksa pokvašenog u soku ili mleku (napravite razmak između keksa) pa preko keksa sipajte polovinu pudinga. Preko pudinga stavite fil od višanja pa preko njega drugu polovinu pudinga. Preko pudinga poređajte ostatak keksa.
Tortu pokrijte tankom folijom i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne a zatim je okrenite na dugačku tacnu za služenje.
Posebno rastvorite puding i kakao u mleku, dodajte vanilu i kuvajte dok se ne zgusne. Mlak puding prelijte preko torte, Do služenja tortu držite u frižideru.
Нема коментара:
Постави коментар