субота, 31. јул 2021.

Irski hleb sa kiselim mlekom

           Ovaj hleb je enomenalnog ukusa i mirisa koji mu daje soda bikarbona a tako se brzo priprema bez posebnog mešenja i bez čekanja da narasta...
POTREBNO JE: 
4 šolje brašna
1,5 šolje kiselog mleka
1/2 šolje vode
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika sirćeta
po ukusu soli
PRIPREMA: 
                 U sud (vanglu) stavite kiselo mleko, sodu bikarbonu, sirće i vodu, promešajte i ostavite 3-4 minuta da odstoji. U to dodajte brašno i so pa zamesite testo koje ne treba biti gusto i odmah ga oblikujte u loptu pa ga stavite u posudu za pečenje podmazanu uljem. Napravite nekoliko proreza (ja sam samo dva unakrsna), pospite odozgo brašnom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 st. 35-40 minuta.
                 Pečeno uvijte u krpu i kada se ohladi secite na kriške i poslužite uz jelo.




Нема коментара:

Постави коментар