Ukoliko jednom budete napravili ove preukusne štapiće, sigurna sam da ćete ih često praviti jer su zaista posebni, upravo zbog kačkavalja koji je i njihov glavni sastojak. Moja preporuka je da ih jedete dok su još topli, obzirom da se tada i najviše oseća sva čar kačkavalja...
POTREBNO JE: 350-400 gr brašna
125 gr margarina
125 gr kačkavalja
1 kesica pr. za pecivo
2 dl mleka
1 jaje
po ukusu soli
PRIPREMA:
U posudu za mešenje stavite brašno, so, pecivo, omekšali margarin i mleko, pa sve umesiti da dobijete glatko testo srednje mekoće. Ostavite ga pokriveno da odstoji makar pola sata.
Testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i razvucite ga oklagijom u obliku četvorougaonika, debljine malog prsta. Umutite jaje i premažite površinu razvučenog testa pa preko narendajte kačkavalj.
Secite na štangle dužine 8 cm i širine 1 cm. i ređajte u najveći pravougaoni pleh od vaše rerne koji ste predhodno premazali margarinom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 st oko 20 minuta (zavisno od rerne) dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар