четвртак, 21. октобар 2021.

Barena paprika u paradajz soku

             Ukusna salata za zimu bez konzervansa...
POTREBNO JE: 
3 litra kuvanog soka od paradajza
oko 1 kg crveni paprika
nekoliko čenova belog luka
po ukusu soli i bibera u zrnu
po želji peršunovog ili celerovog lista
PRIPREMA: 
            Operite paprike, izvadite im drške sa semenom i presecite ih na polovine ili ukoliko su baš krupne, na četvrtine. Posolite ih i ostavite da stoje nekoliko minuta.
            Za to vreme stavite paradajz sok da provri pa stavljajte paprike, kuvajte oko 3-4 minuta i odmah ih ređajte po nekoliko komada u svaku teglu u predhodno dobro oprane i sterilisane tegle. 
U svaku teglu dodajte po neki čen belog luka (isecite ga na pola ukoliko su krupni), dodajte i peršun ili celer i po koje zrno bibera.
           Tegle dobro zatvorite i pasterizujte oko 10-15 minuta u loncu sa vodom.
Ostavite da se potpuno ohlade u vodi, obrišite ih i odložite u ostavu.


Нема коментара:

Постави коментар