четвртак, 7. октобар 2021.

Slani mafini sa sočivom

           Sočivo je izuzetno zdrava namirnica koja se, nažalost, ne koristi često u kuhinji.
Ja sam je kupila u prodavnici zdrave hrane i napravil ove ukusne mafine...

POTREBNO JE; 
1 čaša sočiva
2 jajeta
1 veća šargarepa
1 srednja glavica crnog luka
150 gr tvrđeg sira
3 kašike kisele pavlake
3 kašike ulja
2-3 kašike palente
1 kašičica aleve paprike
po ukusu soli i bibera
i susama
PRIPREMA: 
          Sočivo dobro operite pa ga nalijte hladnom vodom i kuvajte 10-15 minuta na laganoj vatri.
          Na ulju dinstajte sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu. Posolite, pobiberite, dodajte alevu papriku a zatim dodajte proceđeno sočivo, umućena jaja, palentu, kiselu pavlaku i sir.
Sve dobro sjedinite u kompaktnu smesu pa sipajte u uljem podmazane kalupe za mafine. 
Odozgo ih pospite susamom.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 st. oko 40 minuta., tj. dok ne porumene.
Ohlađene vadite iz kalupa i poslužite.




1 коментар:

  1. Svaka cast, zaista ste me inpresionirali vasim umecem, vi ste moja inspiracija, mozda mozemo saradjivati u buducnosti Pepeljuga Pozdrav i sve najbolje

    ОдговориИзбриши