Malo drugačiji ali i brži način pripreme pite i verujte, tako je sočna i ukusna... 😋
500 gr gotovih kora
4 jaja
oko 400 gr sira
1 dl jogurta
1 dl ulja
1 dl kisele vode
1 kesica praška za pecivo
po ukusu soli
PRIPREMA:
Odvojte 2 kore sa strane a ostale nožem isecite na širinu oko 2 cm pa ih lepo rukama razlistajte.
U posudu stavite jaja, izmrvljen sir, jogurt, pecivo, ulje, kiselu vodu i so i sve dobro sjedinite.
Na pouljen pleh stavite jednu celu koru pa preko nje stavljajte iseckane kore koje ste umakali u priremljenu smesu. Kada popunite pleh, ostatak smese prelijte preko kora pa prekrijte drugom celom korom. Ukoliko želite, možete pitu preliti mešavinom od 3 kašike ulja i 50 ml. kisele vode.
Pripremljenu pitu pecite u rerni, zagrejanoj na 180-200 st i pecite oko dvadesetak minuta (zavisno od rerne), tj. dok ne porumeni.
Poslužite je vruću isečenu na željene komade uz kiselo mleko, jogurt ili po vašoj želji.
Нема коментара:
Постави коментар