понедељак, 2. мај 2022.

VoćnI kolač sa plazmom

         Obožavam voćne poslastice u svakom pogledu pa sam ovom prilikom iskoristila višnje iz zamrzivača i napravila ovu brzu, nepečenu tortu (kolač), kako-god i moja poroddica smo uživalu u fenomenalnom ukusu...
POTREBNO JE:
150 gr plazma keksa
Krem:
5 dl mleka
1 puding od vanile
100 gr mlevenog plazma keksa
100 gr margarina
Žele od višanja:
300 gr višanja bez koštica
(ja sam koristila zamrznute)
3-4 kašike šećera
1 kesica vanile
1 kesica želatina
(umesto želatina možete 3 kašike gustina)
1 kesica šlaga u prahu
PRIPREMA: 
        Odmrznite višnje i u sok koje su pustile dodajte po potrebi vode da bude ukupno oko 3 dl.
Za to vreme rastvorite puding u 2 dl mleka pa ga zakuvajte u 3 dl mleka kome ste dodali šećer.
Skuvani puding sklonite sa vatre pa dodajte margarin i mlevenu plazmu pa sve dobro izmiksajte.
Višnje sa tečnošću stavite u sud, dodajte šećer i vanilu pa kuvajte nekoliko minuta a zatim dodajte želatin, koji ste prehodno pripremili po uputstvu na ambalaži. Izmešajte sve zajedno i ostavite da se hladi (za to vreme će početi da želira).
Na pravougaonu tacnu poređajte plazmu koju ste predhodno umakali u sok ili mleko pa preko stavite polovinu krema, pa preko njega žele od višanja, pa preko njih drugu polovinu krema.
Umutite šlag po uputstvu na ambalaži i ukrasite odozgo. 
Tortu ostavite da se dobro ohladi i stegne u frižideru, pa poslužite.





Нема коментара:

Постави коментар